Ana içeriğe atla

gaziantepde göçük 3 ev yerle bir oldu





Gaziantep'te, şiddetli yağış nedeniyle altı mağara olan 3 gecekondu çökerken yaklaşık 10 ev zarar gördü. 30 ailenin mağdur olduğu, evleri zarar gören ailelerin bir süre belediyelerin sosyal tesisleri ile çeşitli otellere yerleştirilecekleri belirtildi. Göçüğün ardından bölgeye itfaiye, arama kurtarma ve 112 Acil Servis ekipleri gönderilirken, 14 yaşındaki bir kız çocuğu enkazın altından yaralı olarak çıkarıldı.


 Delbes Mahallesi Ali Baba Caddesi üzerinde, içerisinde iplik bükülen mağara şiddetli yağış nedeniyle büyük bir gürültüyle çöktü. Mağaranın çökmesi ile birlikte üzerinde bulunan üç gecekonduda yerle bir oldu. Mağara çökmeden önce kayalardan gelen sesler üzerine çalışan 7 işçi kendilerini dışarı atarken, işçilerden Kemal Karakuş (46) mağaranın üzerindeki evlerde yaşayanlara da haber vererek büyük bir faciayı önledi. Göçüğün ardından üç toprak evin çökmesi ve yaklaşık 7 evin de çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalması sonucu itfaiye ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Bölgede polis ekipleri güvenlik önlemleri alırken, çok sayıda ambulans da hazır bekletildi.

ENKAZ ALTINDAN 14 YAŞINDAKİ SEMA YARALI OLARAK KURTARILDI
Enkaz altında kalan ve yaralanan Sema Çakı (14), ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu enkazın altından yaralı olarak çıkarıldı. Ambulansla Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve ilk müdahalenin ardından 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Sema Çakı'nın boynunda ve kaburgalarında kırıklar olduğu, tedavisinin sürdürüldüğü bildirildi.

ENKAZ ALTINDA ARANIRKEN OLAY YERİNE GELDİ
Bu arada arama kurtarma ekiplerine, evinde yalnız yaşadığı öğrenilen Mustafa Bilgi'nin (69) enkaz altında kaldığı bilgisi verilince ekipler uzun süre enkaz altında kaldığı belirtilen yaşlı adama ulaşabilmek için çalışmalarını sürdürdü. Çalışmalar devam ederken iki saat sonra Mustafa Bilgi olay yerine geldi. Bilgi, göçükten kısa süre önce evinden çıktığını ve bir akrabasının yanına gittiğini belirterek, "Evimin çöktüğünü duyunca buraya geldim. Herkes beni arıyormuş, çok şükür o an evde değildim" dedi. Mustafa Bilgi'nin sağlam bir şekilde olay yerine gelmesi ile birlikte herkes rahat bir nefes alırken, enkazın altında kimsenin olmadığı bildirildi. Göçüğün ardından enkaz kaldırma çalışmaları sürdürülüyor.

FACİAYI ÖNLEDİ
Olayın büyük bir faciaya dönüşmesini gecekonduların altında çalışan Kemal Karakuş'un (46) dikkati önledi. Göçüğün meydana mağarada iplik atölyesinin sahibi olan ve iplikçi olarak bilinen Karakuş, "Biz atölyede 7 kişi çalışıyorduk. Birden bir çatırtı duydum. Dışarı çıktım ve baktım bir kaya parçası düşüyor. Daha sonra toprak parçalarından dökülmelerin başladığını gördüm" dedi. Tehlikeyi sezen Karakuş ilk önce atölyedeki 7 iş arkadaşını dışarı çıkardığını, daha sonra gecekondulardaki insanların aklına geldiğini belirterek, "Hızlı bir şekilde evlerin kapılarına koştum. Kapıları çalarak. Vatandaşları uyardım. Evlerde yaşayanların hepsini dışarı çıkardım. Birkaç dakika sonra da mağara ile üzerindeki evler yerle bir oldu"şeklinde konuştu.

10 EV BOŞALTILDI
Merkez ilçe Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, iki toprak evin çöktüğü bölgedeki 10 evin boşaltıldığını söyledi. Tahmazoğlu, kendilerine enkaz altında bir kişinin kaldığı bilgisinin ulaştığını ve enkaz altında kaldığı tahmin edilen Mustafa Bilgi'yi (69) bulmak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi ve AKUT ekiplerinin çalışma yürüttüğünü belirtti.

Biraz önce sevindirici bir haber aldıklarını ve yaşlı kişinin çökmeden kısa süre önce evden ayrıldığının belirlendiğini ifade eden Tahmazoğlu, ''Onu gördük çok mutlu olduk. Yaşlı amcamız evde yalnız yaşıyormuş. Kendisini bu gece otelde misafir edeceğiz, daha sonra Valimiz Erdal Ata'nın talimatıyla kendisini huzurevine yerleştireceğiz. Bölgede bulunan 10 civarında ev boşaltıldı. Yaklaşık 30 kişi Valimizin talimatıyla Özel İdarenin misafirhanesinde ve otellerde misafir edilecek. Bölgeyi afet bölgesi ilan etmek suretiyle buradaki evlerin tamamını yıkmayı düşünüyoruz. Çalışmalar genişletilebilir, kesin rakam incelemeden sonra ortaya çıkacak. Bu mağaralar derin ve büyük mağaralar" diye konuştu.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

inönü caddesi iran pazarı

İRAN PAZARI SOKAGI

şehitler kervanı sözleri

28. Az Kaldı Zafere Rahmet yelleri esti kurak çöllerde Göz yaşı sevince dönüştü gözlerde Tek hükümran Allah’tır pak gönüllerde İslamın gür sedası yükseldi yine Zafere zafere az kaldı zafere Alinin kılıcı Hüseyinin elinde Savaşır meydanlarda az kaldı zafere Bahardır tomurcuk verdi bütün ağaçlar Lalelerle doldu tarlalar ve topraklar Kolları sıvamış korkmadan çalışanlar Ekilen biçilir bir hasat vaktinde Zafere zafere az kaldı zafere Alinin kılıcı Hüseynin elinde Savaşır meydanlarda az kaldı zafere Bugünkü meşakket yarın rahatlıktır Bugünkü esaret yarın azatlıktır Güneş ülkesinden biz gün ısmarladık Zülmün sonu İslamdır elbet yine Zafere zafere az kaldı zafere Ali’nin kılıcı Hüseyn’in elinde Savaşır meydanlarda az kaldı zafere Doğurdu umutlar evliyanın duası Mevlananın seması ve Yunusun aşkı Alinin kılıcı Hüseynin elinde Savaşır meydanlarda zafere az kaldı (Ş.K. 3/1) 29. Tarihe Kaydedildi Damarlarımızda gezen kanınız Gönüllere kazıldı adlarınız İslam için feda olan canınız Tarihe kayd edil

sehit molla şükrü muhittin

Bahar geldi Suruça açtı kandan gülleri Gecenin karanlığına ışık tuttu kanları Yola çıktı Suruçtan Şehidlerin kervanı Molla Şükrü, Muhyeddin davanın kurbanları İki yaprak döküldü iki damla kan düştü Kurumuş yapraklara bahar geldi can düştü Gecenin karanlığını yırttı kurşun sesleri Molla Şükrü, Muhyiddin bir yana cihan düştü. Suruç topraklarında kan düşünce gül açtı Dökülen her damla kan karanlığa nur saçtı Yola çıktı Suruçtan şehidlerin kervanı Molla Şükrü, Muhyiddin şehadete ulaştı. Bu yol yiğitler yolu geri kalsın ahmaklar Sanmasınlar ki saklar onları karanlıklar Öyle bir gün doğdu ki Suruç ufuklarında Molla Şükrü, Muhyiddin meydan okur korkaklara. Bu kanlı katilleri kanlarımız boğacak Hizbullahi dünyadan zalimleri kovacak Mazlum uyandı Suruçda eman yoktur zalime Molla Şükrü, Muhyiddin kanınız alınacak                                            ŞEHİDLERE SELAM OLSUN GÜNEYDOĞUDA MÜRTED ÖRGÜT(PKK) , TAĞUT VE MÜNAFIKLARIN ELLERİYLE ŞEHİD OLAN TÜM KARDEŞLERİMİZE SELAM OLSUN, TÜM